Валідація розроблених методик кількісного визначення таблеток «Ангіолін» - Петрушенко, М. М. (Запорізький державний медичний університет, 2019)
Вступ. Процедура валідації аналітичних методик передбачена для того, щоб аналітична методика зайняла гідне місце в системі забезпечення якості, відповідала своєму призначенню, тим самим гарантувала достовірні та точні результати аналізу. Метою дослідження постало проведення валідації розроблених методик кількісного визначення таблеток «Ангіолін» за такими характеристиками як: специфічність, лінійність, діапазон застосування, точність, правильність та робасність. Матеріал і методи. Специфічність розроблених методик кількісного визначення таблеток «Ангіолін» встановлювали шляхом приготування модельних сумішей допоміжних речовин та аналізували розчин «плацебо». Лінійну залежність досліджували у межах діапазону застосування розроблених методик. Вона була підтверджена безпосередньо на таблетках, шляхом розведення стандартних розчинів.
Keywords: тези доповідей