Дозозалежна ефективність та безпечність лікарських засобів у хворих на ХСН - Лисенко, Владислав Андрійович; Сиволап, Віталій Вікторович (My University, 2021)
Лікування ХСН є дуже суперечливим. Питання щодо оптимальних доз бета-адреноблокаторів, інгібіторів АПФ, антагоністів рецепторів альдостерону, статинів у пацієнтів із ХСН остаточно не вирішене. Досягнення максимально переносимих добових доз ліків пов’язане зі зниженням смертності лише у хворих на ХСН зі зниже- ною ФВ ЛШ, але супроводжується збільшенням побіч- них ефектів препаратів.