Використання міждисциплінарних зв’язків як умова якісної підготовки студентів до ліцензійного іспиту "КРОК 1. Загальна лікарська підготовка" - Иванченко, О. З.; Мельникова, О. З.; Сергеева, Л. Н.; Іванченко, Олена Зенонівна; Мельнікова, Оксана Зенонівна; Сергєєва, Людмила Нільсівна; Ivanchenko, O. Z.; Melnikova, O. Z.; Sergeeva, L. N. (My University, 2020)
У статті проаналізовано роль міждисциплінарних звʼязків між медичною і біологічною фізикою та нормальною фізіологією людини для підготовки студентів до ліцензійного іспиту «Крок 1. Загальна лікарська підготовка», знайдених шляхом порівняння навчальних програм з обох дисциплін. Розглянуто тестові питання з нормальної фізіології у базі тестів для підготовки й у буклетах для складання іспиту, і визначено завдання, які студенти виконують вже на першому курсі в процесі вивчення медичної і біологічної фізики. Показано, що у базі тестів число таких завдань складає в середньому 8,7 % загальної кількості питань з нормальної фізіології людини, тоді як у буклетах іспиту – в середньому 22 %. Такі дані свідчать про необхідність широкого залучення міждисциплінарних звʼязків у вивченні обох наук, що дозволить уникнути дублювання навчального матеріалу в процесі навчання, відкриваючи перспективи для ретельнішого освоєння студентами програми з нормальної фізіології. The article analyzes the role of interdisciplinary links between medical and biological physics and normal human physiology, found by comparing curricula in both disciplines, in preparing students for the licensing exam ‘‘STEP-1. General medical training’’. Test questions on normal physiology were considered in the test data base for preparation and in booklets for passing the exam, and tasks that students are taught in their ¾ rst year in the process of studying medical and biological physics classes were de¾ ned. It is shown that in the test database the number of such tasks averages 8.7 % of the total number of questions on normal human physiology, while in exam booklets it averages 22 %. Such data indicate the need for broad involvement of interdisciplinary links in the study of both sciences, which will avoid duplication of educational material in the learning process, opening up prospects for more thorough mastering by students of the program of normal human physiology
The use of interdisciplinary links as a condition of quality preparation of students for the license examination “step-1. General medical training”
Keywords: Крок 1; міждисциплінарні зв’язки; медична і біологічна фізика; нормальна фізіологія; Step-1; interdisciplinary links; medical and biological physics; normal physiology