Особливості фізичної терапії пацієнтів з іммобілізаційними розгинальними контрактурами колінного суглобу - Руденко, В. О.; Гурєєва, Антоніна Михайлівна (My University, 2024)
Іммобілізаційні розгинальні контрактури колінного суглобу виникають внаслідок тривалого обмеження рухової активності та утримання суглоба в одному положенні, що призводить до значного скорочення м’язів, зв’язок та сухожиль. Такий стан може бути результатом травми, операційного втручання, неврологічних порушень або інших патологічних станів, що призводять до необхідності іммобілізації кінцівки.