Сучасні аспекти синдрому гіперпролактинемії як фактору ендокриного непліддя - Разиграєва, Марина Олександрівна; Авраменко, Наталія Вікторівна; Кабаченко, Олена Володимирівна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Вступ. Серед причин ендокринного безпліддя та невиношування вагітності підвищення пролактину є найбільш розповсюдженою. За даними літератури, цей синдром складав приблизно 10/100 000 серед чоловіків та 30/100 000 серед жінок у 2009 році, (Kars et etc.), а дані за 2017 рік свідчать про збільшення частоти - 90/100 000 серед жінок у репродуктивному віці. Мета роботи: проаналізувати сучасні літературні дані з питань гіперпролактинемії, діагностики та лікування.
Keywords: тези доповідей