Галектин-3 как фенотипический индикатор кардиоваскулярного риска у пациентов с сердечной недостаточностью - Березин, А. Е.; Самура, Т. А.; Березін, Олександр Євгенійович; Самура, Тетяна Олександрівна; Berezin, A. E.; Samura, T. A. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Показаны перспективы использования галектина-3 как диагностического и прогностического биологического маркера сердечной недостаточности. Приведены преимущества и недостатки галектина-3 по сравнению с другими индикаторами кардиоваскулярного риска у пациентов с острой и хронической сердечной недостаточностью, а также результаты основных клинических исследований, посвященных этому вопросу. Показано перспективи використання галектина-3 як діагностичного та прогностичного біологічного маркера серцевої недостатності. Наведено переваги і недоліки галектина-3 у порівнянні з іншими індикаторами кардіоваскулярного ризику у пацієнтів із гострою та хронічною серцевою недостатністю, а також результати основних клінічних досліджень, що присвячено порушеному питанню. The review is devoted to the prospects of the galectin-3 use as a diagnostic and prognostic biomarker for heart failure. The advantages and disadvantages of galectin-3 in compared with other indicators of cardiovascular risk in patients with acute and chronic heart failure are considered. The results of the main clinical trials that clarified this subject are discussed.
Галектин-3 як фенотипічний індикатор кардіоваскулярного ризику у пацієнтів із серцевою недостатністю
Galectin-3 as a phenotypicall indicator of cardiovascular risk in patients with heart failure
Keywords: галектин-3; сердечная недостаточность; клинические исходы; диагностическая и прогностическая ценность; серцева недостатність; клінічні наслідки; діагностична та прогностична цінність; galectin-3; heart failure; clinical outcomes; diagnostic and prognostic value