Особливості накопичення колагенів в тканині пародонту в нормі та після встановлення фотополімерного та цементного пломбувального матеріалу - Варакута, Ольга Анатоліївна (Запорізький національний університет, 2016)
Матеріали, що використвують в стоматології, можуть змінювати реактивність організму щодо різних алергенів [Дойников, 1990]. Це пломбувальні речовини, каталізатори, адгезивні матеріали, пластмаси, металеві конструкції, гумми, формальдегід, тощо. Дані стоматологічні матеріали можуть сприяти виникненню і розвитку хвороб пародонту, причому на тлі відсутності до нозологічної діагностики,що унеможливлює застосування ранніх профілактичних заходів та знижує ефективність різноманітних методів терапії [Никитенко В.А., 1990]. Аналітичний огляд сучасних даних присвячено вибору пломбувального матеріалу в аспекті морфологічних особливостей їх взаємодії з тканинами пародонту. У власному експерименті вивчено вплив різних за хімічною будовою пломбувальних матеріалів на перебудову тканин пародонту.
Keywords: тези доповідей