Профілактичні заходи в практиці лікарів "загальної практики – сімейної медицини" - Кривенко, Віталій Іванович; Федорова, Олена Петрівна; Пахомова, Світлана Петрівна; Колесник, Михайло Юрійович; Непрядкіна, Ірина Василівна; Радомська, Тетяна Юріївна; Качан, Ігор Сергійович (Запоріжжя : АА Тандем, 2016)
Навчальний посібник складено відповідно до робочої програми ВНМЗ України ІІІ-ІV рівня акредитації для використання студентами старших курсів медичних закладів, лікарями-інтернами за фахом “терапія”, “загальна практика – сімейна медицина”, лікарями-терапевтами, кардіологами на початку їх професійної діяльності В посібнику розглянуто сучасні погляди на профілактику основних неінфекційних захворювань в клініці внутрішніх хвороб. Профілактика – складова частина медицини. Соціально-профілактичний напрям у справі охорони і зміцнення здоров’я народу включає медичні, санітарно-технічні, гігієнічні і соціально-економічні заходи. В розділах розглянуті питання попередження захворювань і усунення ризику, які повинен знати сімейний лікар. Розглянуті типи профілактики, тактика ведення хворих з позиції попередження виникнення захворювань.
Keywords: профілактика; превентивні заходи; сімейна медицина; терапія; внутрішні хвороби; збереження здоров'я