Методи синтезу, фізико-хімічні властивості та подальші перетворення в ряду 4-аміно-1,2,4-триазол-3-тіонів - Щербак, М. О.; Каплаушенко, Андрій Григорович; Щербак, М. О.; Каплаушенко, А. Г.; Shcherbak, M. O.; Kaplaushenko, A. G. (My University, 2013)
В плані синтезу похідних 4-аміно-3-тіо-1,2,4-триазолу за останні десятиріччя в світі напрацьовано досить потужний науковий матеріал. Даний факт зумовлений тим, що 1,2,4-триазоли використовують не тільки для створення лікарських засобів, а також для виготовлення різноманітної продукції, яку широко застосовують у сільському господарстві, промисловості, різноманітних галузях науки тощо. Досить широко висвітлено інформацію про методи одержання 3-тіо-1,2,4-триазолів, але за останні роки невідомі матеріали, які б узагальнювали методи одержання 4-аміно-3- тіо-1,2,4-триазолу, які розширюють синтетичні можливості на шляху пошуку біологічно активних речовин. Вищезазначене і стало метою нашої роботи. 4-Аміно-3-тіо-1,2,4-триазоли одержують взаємодією карбонових кислот з дигідразинокарботіоном [6, 22, 23, 33]. За даними авторів [23] як вихідні речовини для синтезу замість карбонових кислот можна застосовувати їх естери. Проведен анализ источников литературы касательно методов синтеза и превращений в ряду 4-амино-1,2,4-триазол-3-тионов. Проанализированы реакции электрофильного присоединении и замещения, циклоконденсации, каталитической конденсации. Установлены некоторые закономерности влияния структуры веществ на их физико-химические свойства. В дальнейшем предложено изучение синтетических и фармакологических свойств данного ряда соединений как рационального направления фармацевтической отрасли. The analysis of the literature on methods of synthesis and transformations were studied among 4-amino-1,2,4-triazol-3-thiones. The reactions of electrophilic addition and substitution, cyclocondensation and catalytic condensation are analyzed. Some regularity between the infl uence of substances’ structure and their physico-chemical properties were set. The study of pharmacological properties of these compounds is offered as rational direction of chemical industry in future.
Методы синтеза, физико-химические свойства и дальнейшие превращения в ряду 4-амино-1,2,4-триазол-3-тионов
The methods of synthesis, physico-chemical properties and further transformationsof 4-amino-1,2,4-triazole-3-thiones
Keywords: 1,2,4-триазол; хімічні перетворення; фізико-хімічні властивості; синтез; 1,2,4-триазол; химические превращения; физико-химические свойства; синтез; 1,2,4-triazol; transformations; physico-chemical properties