Жирні кислоти листя морінги олійної - Рудник, Анна Михайлівна (Х. : НФаУ, 2021)
Жирні кислоти в організмі людини виконують ряд специфічних функцій: насичені – джерело енергії, попереджують окиснення ліпідів мембран клітин; поліненасичені – забезпечують функціонування клітинних мембран, стимулюють імунозахисні функції, приймають участь в обміні вітамінів групи В, сприяють виділенню надлишку холестерину, нормалізують стан судин тощо.