Вивчення діуретичної активності похідних 4-аміно-5-метил-4H-1,2,4-тріазол-3-тіону - Кравченко, Тетяна Василівна (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Важливим класом гетероциклічних сполук, які мають значний інтерес внаслідок різноманітності хімічних перетворень та можливостей практичного застосування є похідні 1,2,4-тріазолу. Постійний інтерес щодо похідних 1,2,4-тріазолу пов'язаний з їх різноманітними біологічними і фармакологічними властивостями, можливістю використання в синтезі лікарських засобів і біологічно активних речовин перспективних для застосування в медичній та фармацевтичній практиці. Препарати похідних 1,2,4-тріазолу з кожним роком набувають все більшої актуальності (тріфузол та авесстим виявляють імунномодулюючу дію, дифеноконазол - пестицид). Однак, похідні 4-аміно-5-R-4Н-1,2,4-тріазол-3-тіолу до цього часу все ще залишаються недостатньо дослідженими. Тому метою нашої роботи було вивчення діуретичної активності серед похідних 4-аміно-5-R-4Н-1,2,4-тріазол-3-тіолу.
Keywords: тези доповідей