Эндоскопия в диагностике и лечении острых осложнений язвенной болезни - Сырбу, И. Ф.; Рязанов, Д. Ю.; Гребенников, С. Е.; Новохатний, П. В.; Сирбу, Іван Федорович; Рязанов, Дмитро Юрійович; Гребенніков, С. Є.; Новохатній, П. В.; Syrbu, I. F.; Ryazanov, D. J.; Grebennikov, S. E.; Novokhatniy, P. V. (Запорожский государственный медицинский университет, 2011)
Представлены результаты использования эзофагогастродуоденофиброскопии и лапароскопии в диагностике и лечении гастродуоденальных кровотечений и перфорации гастродуоденальной язвы у 1408 пациентов. Представлені результати використання езофагогастродуоденофіброскопії та лапароскопії у діагностиці та лікуванні гастродуоденальних кровотеч та перфорації хронічної гастродуоденальної виразки у 1408 пацієнтів. The experience of esophagogastroduodenofi berscopy and laparoscopy in the treatment of 1408 patients with gastrointestinal bleeding and perforative gastroduodenal ulcer are given.
Ендоскопія у діагностиці та лікуванні гострих ускладнень виразкової хвороби
Endoscopy in diagnostics and treatment of acute complications of ulcerative disease
Keywords: виразкова хвороба; езофагогастродуоденофіброскопія; лапароскопія; ulcerative disease; esophagogastroduodenofi berscopy; laparoscopy