Nootropics in comlex therapy of chronic cerebral ischemia - Chekman, I. S.; Belenichev, I. F.; Demchenko, A. V.; Bobrova, V. I.; Kucherenko, L. I.; Gorchakova, N. A.; Bukhtiyarova, N. V.; Чекман, І. С.; Бєленічев, Ігор Федорович; Демченко, Аліна Вікторівна; Боброва, В. І.; Кучеренко, Л. І.; et al. (My University, 2014)
The clinical and pharmacological characteristics of nootropics as one of the most effective groups of neuropsychotropic drugs have been considered. The nootropics has been classified by the principal mechanism of action. The examples of clinical use of drugs on patients with chronic cerebral ischemia have been given. Викладено клініко-фармакологічну характеристику ноотропов — однієї з найбільш продуктивних груп нейропсихотропних лікарських препаратів. Побудовано кла сифікацію ноотропних засобів за основним механізмом дії. Наведено приклади клінічного застосування препаратів при хронічній ішемії мозку.
Ноотропи у комплексній терапії хронічної ішемії мозку
Keywords: cerebrovascular diseases; cognitive disorders; neuroprotection; nootropics; цереброваскулярні захворювання; когнітивні порушення; нейропротекція; ноотропи