Методи навчання в американських медичних коледжах - Куліченко, Алла Костянтинівна; Чугін, Сергій Вячеславович; Зінич, Олена Леонідівна; Пєвнєв, Я. Г. (My University, 2024)
У статті розглянуто вплив методів навчання на розвиток медичної освіти в американських медичних коледжах протягом перших двох десятиліть XXI ст. Встановлено, що сучасні навчальні плани сфокусовано на інтерактивних, міждисциплінарних та практико-орієнтованих методах, зокрема використанні симуляційних центрів, віртуальної реальності та онлайн-платформ. Це дозволяє студентам отримати всебічну підготовку, яка поєднує теоретичні знання з практичними навичками, необхідними для роботи в динамічному медичному середовищі. Наголошено, що ефективність навчання значною мірою залежить від адаптивності методів викладання до потреб студентів та умов освітнього процесу. Відтак викладачі повинні бути готові до постійного вдосконалення своїх методик, враховуючи зворотний зв’язок від студентів та зміни в медичній науці та практиці. Водночас зазначено, що повернення до традиційних лекцій не завжди відповідає сучасним викликам, що постають перед медичною освітою. Традиційні лекції часто не в змозі забезпечити той рівень інтерактивності та залученості студентів, який необхідний для ефективного засвоєння матеріалу. У цьому контексті наголошено на необхідності додаткового аналізу альтернативних методів навчання, оскільки їх недостатнє вивчення може призвести до втрати можливостей для покращення освітнього процесу. Звернено увагу на важливість врахування соціально-культурного контексту навчання. Вибір методів навчання та їх ефективність можуть суттєво залежати від культурних особливостей студентів та соціальних умов, у яких вони навчаються. Інтеграція нових методів, таких як наставництво або навчання через служіння, може допомогти студентам краще адаптуватися до професійних реалій і підготуватися до розв’язання складних медичних і соціальних проблем. Наставництво сприяє формуванню професійної ідентичності та передачі досвіду від досвідчених фахівців, тоді як навчання через служіння дозволяє студентам розвивати соціальну відповідальність і здатність до емпатії. Узагальнено, що для досягнення значних результатів у медичній освіті необхідно постійно вдосконалювати та адаптувати навчальні методики відповідно до мінливих умов і потреб студентів. Це дозволить створити ефективні та всебічні освітні програми, які забезпечать майбутніх медичних фахівців не лише теоретичними знаннями, а й практичними навичками, необхідними для успішної професійної діяльності. Інноваційні методи навчання, такі як інтерактивні заняття, симуляції та проблемно-орієнтоване навчання, у поєднанні з належним урахуванням соціально-культурного контексту, можуть значно підвищити якість підготовки медичних фахівців, що позитивно позначиться на рівні медичної допомоги населенню. The article highlights the impact of different teaching methods on the development of medical education in American colleges during the first two decades of the 21st century. It is clear that modern curricula now emphasize interactive, interdisciplinary, and practice-oriented methods such as simulation centers, virtual reality, and online platforms. These allow students to receive comprehensive training that combines theoretical knowledge with practical skills needed for working in a dynamic medical environment. The article stresses that the effectiveness of education largely depends on the adaptability of teaching methods to students’ needs and the conditions of the educational process. As a result, educators must be willing to continually improve their methodologies, taking into account student feedback and changes in medical science and practice. Moreover, the authors point out that reverting to traditional lectures does not always meet the contemporary challenges facing medical education. Traditional lectures often fail to provide the interactivity and students engagement necessary for effective learning. Therefore, the article specifies the need for further research on alternative teaching methods, as insufficient study in this area may lead to missed opportunities for improving the educational process. The authors emphasize that it is core to consider the social and cultural context of education. The choice of teaching methods and their effectiveness can significantly depend on the cultural characteristics of students and the social conditions in which they are learning. Integrating new approaches, such as mentoring or service learning, can help students better adapt to professional realities and prepare for addressing complex medical and social issues. Mentoring fosters the development of professional identity and the transfer of experience from seasoned professionals, while service learning allows students to develop social responsibility and empathy. Thus, significant results in medical education require the continuous improvement and adaptation of teaching methodologies to the changing conditions and needs of students. This will enable the creation of effective and comprehensive educational programs that equip future medical professionals not only with theoretical knowledge but also with the practical skills necessary for successful professional practice. Innovative teaching methods, such as interactive sessions, simulations, and problem-based learning, combined with proper consideration of the social and cultural context, can significantly enhance the quality of medical training, positively impacting the level of healthcare provided to the population.
Teaching methods in American medical colleges
Keywords: медична освіта; американські медичні коледжі; методи викладання; інноваційні методи навчання; навчальні плани; medical education; American medical colleges; teaching methods; innovative teaching methods; curricula