Наш досвід викладання травматології та ортопедії для студентів 6-го курсу медичного та педіатричного факультетів - Головаха, Максим Леонідович; Нерянов, Юрій Михайлович; Кудієвський, Анатолій Володимирович; Шишка, Ігор Васильович (К. : Ленвіт, 2012)
Згідно зі світовою та державною статистикою звітності, щорічно зростає кількість травмованих та важкість наслідків (особисто дорожньо транс портних пригод). Програма підготовки студентів з травмато логії та ортопедії на 5 му курсі постійно на наш погляд необґрунтовано зменшується як в кіль кості лекцій так і в практичних заняттях. В цих умовах викладачами кафедри трав матології та ортопедії ЗДМУ розроблена робоча програма з травматології та ортопедії для студентів 6 го курсу, щоб покращити теоретичні знання та практичні навички випускників університета для надання кваліфікованої допомоги травмованим на головному (догоспітальному) етапі.