Антидіабетичні властивості екстракту підземних органів чорноголовника родовикового - Клеванова, Вікторія Сергіївна; Тржецинський, Сергій Дмитрович; Klevanova, Viktoriia Sergiivna; Trzhetsynskiy, Sergiy Dmytrovich (Укрмедпатентінформ, 2015)
Проведене вперше дослідження, підтверджує наявність антидіабетичних властивостей чорноголовника родовикового в умовах експериментальної моделі ЦД 2 типу, що в перспективі дозволить використовувати сировину цієї рослини не тільки для виготовлення засобів народної медицини, а й для офіційної фармакотерапії та надати їй статус лікарської рослинної сировини.
Keywords: чорноголовник родовиковий; нововведення; антидіабетичні властивості; інформаційний лист