Дослідження гострої токсичності 3-R-4-R1-1,2,4-триазол-5-тіолів в експерименті на щурах - Пругло, Євген Сергійович; Щербина, Роман Олександрович; Панасенко, Т. В.; Книш, Євгеній Григорович; Pruglo, E. S.; Shcherbyna, R. O.; Panasenko, T. V.; Knysh, Ye. H. (My University, 2015)
Зроблено визначення параметрів гострої токсичності нових 3-R-4-R1-1,2,4-триазол-5-тіолів при внутрішньоочеревинному введенні на білих нелінійних щурах за методом В. Б. Прозоровського. Встановлено, що досліджувані сполуки є малотоксичними або практично нетоксичними речовинами за класифікацією К. К. Сидорова. Сполука 4-((3,5-диметоксибензиліден)аміно)-3-(морфолінометилен)-4H-1,2,4-триазол-5-тіол (2e) виявилась найменш токсичною зі значенням середньолетальної дози 1131 ± 89 мг/кг (3,11 ± 0,24 ммоль/кг). In this paper the parameters of acute toxicity determination for new 3-R-4-R1-1,2,4-triazole-5-thiol after intraperitoneal injection on white non-linear rats by V. B. Prozorovskiy method have been carried out. It was found, that the tested compounds are low or practically non-toxic substances for the classification by K. K. Sidorov. The compound (2e) was the least toxic with a value of medial dose 1131 ± 89 mg/kg (3,11 ± 0,24 mmol/kg).
Acute toxicity studies of 3-R-4-R1-1,2,4-triazole-5-thiol in rats experiments
Keywords: гостра токсичність; 1,2,4-триазол-5-тіоли; білі щури; acute toxicity; 1,2,4-triazol-5-thiol; white rats