Лінгвістична підготовка іноземних студентів в умовах діджиталізації освіти - Абрамова, Інна Георгіївна; Abramova, I. H. (My University, 2025)
Стаття присвячена питанню лінгвістичної підготовки іноземних студентів в умовах діджиталізації освіти. Проаналізовано визначення поняття «діджиталізація» освітнього процесу, яке сприяє розвитку пізнавального інтересу іноземних студентів у їхній навчально-професійній діяльності. Висвітлюються теоретичні аспекти використання інформаційно-цифрових технологій у дистанційному навчанні. Досліджуються переваги онлайн платформи Microsoft Teams, яка сформована на інформаційних технологіях сучасності. Проаналізовано навчання іноземних студентів українській мові з використанням новітніх інформаційно-комп’ютерних технологій, зокрема платформи Kahoot, Learning Apps, сервісу Canva, програми Forms у Microsoft Teams. Використання різноманітних цифрових технологій на заняттях з української мови, зокрема при вивченні наукового стилю мовлення, допомагає іноземним студентам опанувати термінологічну лексику, оволодіти лексико-граматичними та синтаксичними конструкціями, комунікативними навичками, необхідними у професійному спілкуванні. The article is dedicated to the issue of linguistic training of foreign students in the context of the digitalization of education. The definition of the concept of "digitalization" of the educational process is analyzed, highlighting its role in fostering foreign students' cognitive interest in their academic and professional activities. Theoretical aspects of using information and digital technologies in distance learning are explored. The advantages of the Microsoft Teams online platform, built on modern information technologies, are examined. The study analyzes the process of teaching the Ukrainian language to foreign students using the latest information and computer technologies, including the Kahoot and Learning Apps platforms, the Canva service, and the Forms application in Microsoft Teams. The use of various digital technologies in Ukrainian language classes, particularly in studying the scientific style of speech, helps foreign students master terminological vocabulary, acquire lexical-grammatical and syntactic structures, and develop communication skills necessary for professional interaction.
Linguistic training of foreign students in the context of digitalization of education.
Keywords: діджиталізація; інформаційно-цифрові технології; науковий стиль мовлення; ігрова онлайн-платформа; навчальна платформа; digitalization; information and digital technologies; scientific style of speech; game-based online platform; educational platform