Щодо стандартизації таблеткової маси «Ангіолін» - Бідненко, Олександр Сергійович; Троянова, А. М. (Запорізький державний медичний університет, 2018)
На сьогодні, незважаючи на постійні зусилля з оптимізації лікування захворювань ЦНС і серцево-судинної системи, проблема залишається невирішеною. Враховуючи низку серйозних побічних ефектів базових засобів, що спрямовані на порушення тонких ланок метаболізму органів і тканин, призначення до комплексної терапії антиоксидантів може підвищити безпеку пропонованого медикаментозного лікування. У цьому зв’язку одним із перспективних підходів до створення лікарських засобів, що розробляються на НВО «Фарматрон», є зв’язування діючих речовин у молекулярний комплекс із сумісними за фізико-хімічними та фармакологічними характеристиками антиоксидантами або метаболітами й створення препарату на основі фіксованої комбінації, що забезпечує захист базового препарату від швидкого метаболізму в організмі. Здійснений співробітниками ЗДМУ цілеспрямований пошук засобів кардіопротекції завершився створенням потенційного препарату «Ангіолін».
Keywords: тези доповідей