Десоціалізація та ресоціалізація: проблемне поле життя сучасної людини - Лісунова, Т. О. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
В умовах сучасного життя дуже часто говорять про кінець соціального, що в принципі погано впливає на розвиток суспільного, коллективного, бо тільки згуртованість дає можливість людині зрозуміти, хто вона є і для чого в цей світ прийшла. Кінець соціального  це складна філософська проблема, яка може виражатись через явище десоціалізації та ресоціалізації. Тому метою нашої роботи є визначення феноменів десоціалізація та ресоціалізація.