Диференційна діагностика коклюшу у дітей раннього віку. Невідкладна допомога при апное : навч. посіб. для студ. 6-го курсу - Усачова, Олена Віталіївна; Пахольчук, Тетяна Миколаївна; Конакова, Ольга Володимирівна; Сіліна, Єлизавета Андріївна; Дралова, Олександра Анатоліївна (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Коклюш у дітей на даний час залишається серйозною світовою проблемою. За даними ВООЗ, щорічно в світі на кашлюк хворіє близько 60 млн осіб, при цьому помирає близько 1 млн дітей. Коклюш зустрічається і в країнах, де протягом багатьох років широко проводяться протівококлюшні щеплення. Так, в деяких штатах США захворюваність в останнє десятиліття коливається від 7,4 до 27,4 на 10 тис. серед госпіталізованих, при цьому близько 75% - це діти перших 4 місяців життя.