К вопросу о терапевтической тактике у лиц с мозговым супратенториальным инсультом - Шевченко, Л. А.; Боброва, В. И.; Калашник, В. М.; Шевченко, Людмила Олександрівна; Боброва, В. І.; Калашнiк, В. М.; Shevchenko, L. O.; Bobrova, V. I.; Kalashnik, V. M. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Проведен анализ неврологических синдромов у лиц, перенесших мозговой супратенториальный инсульт, а также анализ neglect-syndroms. Подтверждена возможность связи neglect-syndroms и патологических систем вследствие перенесенного мозгового супратенториального инсульта. Доказаны негативные влияния neglect-syndroms на процесс реабилитации двигательного дефицита. Целесообразны дальнейшие исследования патофизиологических механизмов neglect-syndroms. Терапевтические мероприятия пациентам с постинсультными неврологическими синдромами должны быть дифференцированными. Показаны лечебные мероприятия с целью ингибирования негативных влияний neglect-syndroms на процесс нейрореабилитации. Здійснено аналіз неврологічних синдромів у осiб, якi перенесли мозковий супратенторiальний iнсульт, а також аналiз neglect-syndroms. Підтверджено можливість зв’язку neglect-syndroms і патологічних систем внаслідок перенесеного мозкового супратенторіального інсульту. Доведено негативні впливи neglect-syndroms на процес реабілітації. Доцільні дослідження патофізіологічних механізмів neglect-syndroms рухового дефіциту. Терапевтичні заходи пацієнтам з пiсляінсультними неврологічними синдромами мають бути диференційованими. Показано лікувальні заходи з метою інгібування негативних впливів neglect-syndroms на процес нейрореабілітації. Neurologic syndromes in patients after brain supratentorial stroke were analyzed as well as neglect-syndromes. Possibility of relationship between neglect-syndromes and pathological systems due to supratentorial stroke was proved. Negative infl uence of neglectsyndromes on the rehabilitation processes was testifi ed. It is reasonable to study pathophysiological mechanisms of neglect-syndroms motion defi ciency. The patients with postinsult neurologic syndromes should receive individualized therapy. Remedial measures must be intended for inhibition of negative infl uence of neglect-syndromes on the neurorehabilitation process.
До питання про терапевтичну тактику у осiб з мозковим супратенторiальним iнсультом
To the issue of the therapeutic approach in patients with supratentorial stroke
Keywords: мозговой супратенториальный инсульт; motor-neglect; терапия; эффективность; мозковий супратенторіальний інсульт; терапія; ефективність; brain supratentorial stroke; therapy; effectiveness