Стан ліпідного обміну та взаємозв’язок його компонентів у хворих на гіпертонічну хворобу - Буряк, Віктор Валерійович; Калашник, В. О. (Запорізький державний медичний університет, 2021)
Мета дослідження: Проаналізувати стан ліпідного обміну та оцінити взаємозв‘язок індикаторів, що його характеризують у хворих на гіпертонічну хворобу (ГХ). Матеріали та методи: Обстежено 333 хворих на ГХ, 41.74 % яких складали особи жіночої статі (середні рівні системного артеріального тиску (АТ) становили 141.19±1.3 [138.65-143.74] / 87.79±0.78 [86.26-89.33] мм рт.ст., віку та тривалості анамнезу захворювання − 55.57±0.7 [54.2-56.94] років та 6.53±0.47 [5.61-7.46] років відповідно), концентрація компонентів ліпідного спектру крові яких була визначена натще за допомогою автоматичного клінічного біохімічного аналізатора.
Keywords: тези