Мікро-та макроелементний склад надземних і підземних органів суховершків звичайних (Prunella vulgaris L.) - Цуркан, О. О.; Голембіовська, О. І.; Колядич, О. П. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Вперше досліджено елементний склад надземних і підземних органів суховершків звичайних. Встановлено наявність 5 макро- та 14 мікроелементів, серед яких у найбільшій кількості в коренях суховершків накопичуються Ca, Si, K, Na, Al та Fe. Впервые исследован элементный состав надземных и подземных органов черноголовки обыкновенной. Определено наличие 5 макро- и 14 микроэлементов, из которых в наибольшем количестве в корнях черноголовки накапливаются Ca, Si, K, Na, Al и Fe. An element composition of above-ground and underground organs of common selfheal is investigated for the first time. Presence of 5 macroelements and 14 microelements was determined, the most accumulated ones in the roots of selfheal are Ca, Si, K, Na, Al and Fe.
Keywords: мінеральні речовини; суховершки звичайні; минеральные вещества; черноголовка обыкновенная; mineral substances; common selfhea