Надлишкова вага у пацієнтів з хворобами серця - Різник, Ольга Іванівна; Хижняк, Ольга Алімовна (My University, 2022)
Харчування слід розглядати не лише як індивідуальний елемент забезпечення повноцінного життя та здоров’я кожної людини, а також як важливу складову громадського здоров’я. Адже в сучасних реаліях першою і найважливішою проблемою системи громадського здоров’я в Україні визначено тягар хронічних неінфекційних захворювань (діабет, рак, серцево ̶ судинні захворювання, хронічні хвороби органів дихання), які зумовлюють понад 2/3 загальної захворюваності та близько 86 % смертей в Україні. Впливати на суспільне здоров’я можна лише спільними зусиллями держави, громадськості та індивідуальної особистості.
Keywords: тези доповідей