Методи контролю якості лікарських засобів – приорітетний напрямок у викладанні фармацевтичної хімії в Запорізькому державному медичному університеті - Кучеренко, Людмила Іванівна; Портна, Олена Олексіївна; Моряк, Зінаїда Броніславівна; Хромильова, Ольга Володимирівна (Львів: Растр-7, 2014)
Лікарські засоби (ЛЗ) є специфічним продуктом, тому їх якість визначається як багатофакторне поняття, тобто це придатність ЛЗ до призначеного використання та відповідність усім вимогам національної реєстрації, їх здатність спричиняти передбачений терапевтичний або профілактичний ефект після застосування однакових дозованих форм. Такий ефект можливий в умовах, коли застосований ЛЗ відповідає препарату, що пройшов державну процедуру реєстрації. У свою чергу це забезпечується дотриманням виробником ЛЗ норм і стандартів технологічного процесу та відповідності препарату вимогам методик контролю якості (МКЯ).