Поєднана методика електросудомної терапії з постіктальним навіюванням у лікуванні наркологічних хворих - Чугунов, Вадим Віталійович; Курило, Віталій Олексійович; Данілевська, Наталя Володимирівна; Chugunov, V. V.; Kurylo, V. O.; Danilevska, N. V. (My University, 2016)
Подано й оцінено розроблену методику, що поєднує електросудомну терапію і постіктальне навіювання, для лікування хворих із залежністю від психоактивних речовин (ПАР). Методика орієнтована на запобігання рецидиву адиктивної патології за рахунок корекції психотравмуючих переживань, які є першопричиною вживання ПАР, та патологічного потягу до них, обумовленого домінуванням у пам'яті хворих афективно насичених спогадів про атарактичний ефект ПАР, що досягається використанням навіювання у постіктальному періоді. The paper presents description of the developed combined technique of electroconvulsive therapy with postictal suggestion for treatment of patients with addiction to psychoactive substances (PAS). The methodology is focused on preventing relapses of addictive pathology owing to the correction of traumatic experiences that are the root cause of PAS abuse and pathological addiction to PAS, due to the dominance in the memory of affective saturated memories of ataraxic effect of PAS, which is achieved by means of use of suggestion in the postictal period.
Combination of electroconvulsive therapy and postictal suggestion in treatment of drug abuse
Keywords: адикція; наркоманія; алкоголізм; електросудомна терапія; постіктальне навіювання; психотерапія; addiction; drug addiction; alcoholism; electroconvulsive therapy; postictal suggestion; psychotherapy