Проблема забруднення навколишнього середовища викидами автотранспорту - Таранова, А. О.; Федорченко, Руслана Анатоліївна (Одеса: ТЕС, 2015)
Актуальність.Аналіз літературних джерел за останні двадцять років дозволив визначити тенденцію до збільшення кількості автотранспорту в багатьохкраїнах світу [1, 2, 3].За даними ООН станом на 2013 рік перше місце в світі за кількістю автомобілів на 1000 мешканців належить– Монако (899), друге - США (809), третє – Ліхтенштейн (796). Україна займає 83 місце (158) в цьому переліку. В різних регіонах нашої країни показник кількості автомобілів на 1000 мешканців суттєво відрізнявся: за даними AUTO-Consulting в 2012 році був найбільшим у м.Києві (343),друге та третє місця з відривом майже в 100 одиниць поділили Київська (255) та Запорізька (246) області. Далі розташувались Дніпропетровська (203), Донецька (179) та Херсонська (164) області.Це є причиною того, що забруднення атмосферного повітря вихлопними газами автотранспорту розглядається як одна з найгостріших економічних та екологічних проблем для багатьох міст України.
Keywords: тези