Дослідження бактеріального спектра збудників інфекцій сечовивідної системи як запорука раціональної антибактеріальної терапії в дітей - Леженко, Геннадій Олександрович; Пашкова, Олена Єгорівна; Петрашина, Олена Миколаївна; Рудова, Олена Іванівна; Lezhenko, G.; Pashkova, O.; Petrashina, O.; Rudova, O.; Леженко, Г. А.; Пашкова, Е. Е.; Петрашина, Е. Н.; Рудова, Е. И. (Донецк : Заславский А. Ю., 2016)
У роботі розглядаються проблеми етіології інфекцій сечовивідної системи в дітей, а також антибактеріальної резистентності клінічних штамів збудників даної патології. Встановлено, що основними збудниками інфекцій сечовивідної системи в дітей виступали грамнегативні палички роду Enterobacteriaceae. Проведений аналіз антибіотикограм показав, що на сучасному етапі стартовим антибактеріальним препаратом для емпіричної терапії інфекцій сечовивідної системи в дітей є цефалоспорини ІІ покоління.В работе рассматриваются проблемы этиологии инфекций мочевыводящей системы у детей, а также антибактериальной резистентности клинических штаммов возбудителей данной патологии. Установлено, что основными возбудителями инфекций мочевыводящей системы у детей являлись грамотрицательные палочки рода Enterobacteriaceae. Проведенный анализ антибиотикограмм показал, что на современном этапе стартовым антибактериальным препаратом для эмпирической терапии инфекций мочевыводящей системы у детей являются цефалоспорины ІІ поколения. The work deals with the problem of etiology of urinary infections in children and antibacterial resistance of clinical strains of causative agents of this disease. It was revealed that the main causative agents of urinary infections in children were gram-negative bacilli of Enterobacteriaceae genus. The antibioticogram analysis showed that the II generation cephalosporins are starting antibacterial drug for empirical therapy of urinary infections in children.
Investigation of bacterial spectrum of the agents of urinary tract infections in children as a key to rational antibacterial therapy
Исследование бактериального спектра возбудителей инфекций мочевыделительной системы как залог рациональной антибактериальной терапии у детей
Keywords: інфекції сечовивідної системи; діти; антибіотикорезистентність; цефуроксиму аксетил; infection of urinary system; children; antibiotic resistance; cefuroxime axetil; инфекции мочевыводящей системы; дети; антибиотикорезистентность; цефуроксима аксетил