Взаємозв’язок між способом життя та поширеністю хронічних захворювань шкіри у населення м. Запоріжжя - Соколовська, Ірина Анатоліївна (Запоріжжя, 2016)
Мета: встановити взаємозв’язок між рівнями захворюваності на псоріаз та способом життя пацієнтів. Матеріали та методи. Під спостереженням перебувало 315 хворих на псоріаз, у т.ч. 109 жінок та 196 чоловіків. У досліджувану вибірку увійшли пацієнти віком 18 - 65 років. У дослідження не були включені пацієнти з психоактивною залежністю або вираженими відхиленнями лабораторних показників. У всіх пацієнтів отримано інформовану згоду на участь в наукових дослідженнях.