Оптимізація хірургічного лікування хворих на вузловий токсичний зоб - Гатіа, Мохаммед Саддам; Gatia, M. S. (Запорізький державний медико-фармацевтичний університет, 2024)
Робота базується на аналізі медичних карт пацієнтів, які знаходилися на лікуванні протягом 2016 – 2022 років на базі КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» Запорізької міської ради та ТОВ «ВІЗУС». Робота виконувалась на кафедрі загальної хірургії та післядипломної хірургічної освіти ННІПО Запорізького державного медико-фармацевтичного університету МОЗ України. Метою даної роботи стало покращення результатів лікування хворих з вузловим токсичним зобом шляхом оптимізації алгоритму обстеження хворих та удосконалення післяопераційного лікування пацієнтів даної категорії. В основу дисертаційної роботи покладено результати власних спостережень клінічних, інструментальних, лабораторних та спеціальних методів дослідження хворих з вузловим токсичним зобом. Проведено ретроспективно-проспективне, когортне дослідження, до якого залучено 69 (100 %) хворих, у яких за результатами обстеження підтверджено діагноз ВТЗ. The work is based on the analysis of medical records of patients who were treated during 2016-2022 at the UNC "City Hospital of Emergency and Ambulance" of Zaporizhzhia City Council and Clinic "VIZUS". The work was performed at the Department of General Surgery and Postgraduate Surgical Education of the Zaporizhzhya State Medical and Pharmaceutical University of the Ministry of Health of Ukraine. The aim of this work was to improve the results of treatment of patients with nodular toxic goiter by optimizing the algorithm of examination of patients and improving the postoperative treatment of patients of this category. The dissertation work is based on the results of own observations of clinical, instrumental, laboratory and special methods of research of patients with nodular toxic goiter. A retrospective-prospective, cohort study was conducted, in which 69 (100%) patients were involved, in whom the diagnosis of NTG was confirmed based on the results of the examination.
Optimization of surgical treatment of patients with nodular toxic goiter
Keywords: щитоподібна залоза; проліферуючий гіпертиреоїдний вузловий зоб; гіпертиреоз; тиреотоксикоз; діагностика; хірургічне лікування; ультразвукова візуалізація; ультразвукове дослідження; інфрачервоний лазер; thyroid; proliferative hyperthyroid nodular goiter; hyperthyreosis; thyreotoxicosis; diagnosis; surgical treatment; ultrasound imaging; ultrasound diagnostic; infrared laser