Дослідження токсодинаміки глутамату натрію на репродуктивну систему щурів лінії Вістар - Нечепоренко, Альона Геннадіївна (My University, 2021)
Більшість харчових добавок діють як консерванти або підсилюють смакові якості. Одна така харчова добавка - глутамат натрію (MSG). Глутамат - одна з найбільш часто зустрічаються в природі амінокислот. Глутамат натрію містить 78% глутамінової кислоти, 22% натрію і воду. Дослідження показують, що надмірне використання глутамату натрію токсичний для людини й експериментальних тварин.