Мікробіологічне обґрунтування перспектив використання магнієвого сплаву, легованого сріблом, в хірургічній практиці - Поліщук, Наталія Миколаївна; Кирик, Д. Л.; Чорний, Вадим Миколайович; Polishchuk, N. M.; Kyryk, D. L.; Chornyi, V. M. (My University, 2021)
Сучасна хірургічна практика вимагає використання медичних матеріалів, які б могли попереджувати розвиток гнійно-запальних інфекційних станів поля операційного втручання. Перспективним напрямком є застосування в якості імплантатів або шовного матеріалу магнієвих сплавів, легованих сріблом, які піддаютьсяв організмі людини біодеструкції, а продукти їх біодеградації володіють протимікробною активністю, що створює умови для запобігання інфікування рани після хірургічних операцій. В роботі доведено високу антибактеріальну активність біорезорбційного модифікованого магнієвого сплаву МС-10, легованогосріблом. Modern surgical practice requires the use of medical materials that could prevent the development of purulent-inflammatory infectious conditions of the surgical field. A promising area is the use as implants or suture material of magnesium alloys doped with silver, which biodegrades in the human body, and the products of biodegradation have antimicrobial activity, which creates conditions to prevent wound infection after surgery.The high antibacterial activity of bioresorption modified magnesium alloy MS-10 doped with silver is proved in the work.
Microbiological justification of perspectives of use the magnesium alloy doped with silver in surgical practice
Keywords: магнієвий спла; антибіотикорезистентність; культури мікроорганізмів; колонії мікроорганізмів; magnesium alloy; antibiotic resistance; cultures of microorganisms; colonies of microorganisms