Особливості використання симуляційних навчальних програм в практичній підготовці студентів-педіатрів - Леженко, Геннадій Олександрович; Компанієць, Володимир Михайлович; Самойлик, Катерина Валеріївна; Леженко, Г. А.; Компаниец, В. М.; Самойлик, Е. В. (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Освіта в сучасній вищий школі передбачає залучення до навчального процесу все більшого числа інноваційних методів навчання студентів. Один з новітніх проектів, в якому приймає участь Запорізький державний медичний університет сьогодні, це - "ТАМЕ: Навчання на медичних помилках». Проект заснований на використанні принципів проблемно-орієнтованого навчання (PBL (Problem-based Learning)), що представляє особливий напрямок в системі університетської освіти. Незважаючи на те, що використання PBL, як методики викладання пов’язують, передусім, з іменами Barrows and Tamblyn в рамках програми Медичної школи в McMaster University в Гамільтоні в 60-х роках минулого століття, передумови для його виникнення зустрічалися набагато раніше.
Keywords: навчання на медичних помилках; проблемно-орієнтоване навчання; студенти; педіатрія; тези