Проблеми сучасної філософії та методології наукового пізнання: конспект лекцій для аспірантів і пошукачів - Жадько, Віталій Андрійович; Спиця, Наталя Валеріївна (Запорізький державний медичний університет, 2010)
У посібнику, адресатами якого є аспіранти та пошукачі, головна увага приділяється розкриттю сучасної соціально-філософської проблематики та методології наукового пізнання. Провідна ідея – розкрити соціально-духовну сутність людини як суб’єкта суспільно-історичного розвитку, здійснюваного засобами наукового пізнання основних законів природи та тенденцій, яким підпорядковується суспільне буття.
Keywords: філософія