Синтез, фізико-хімічні та біологічні властивості солей N-(3-метил-7-β-метоксиетилксантиніл-8-)аміноетанової кислоти - Романенко, Микола Іванович; Мартинюк, О. О.; Васюк, Світлана Олександрівна; Коржова, Алла Станіславівна; Самура, Б. А.; Таран, А. В. (Запорізький державний медичний університет, 2012)
Розроблено прості лабораторні методи синтезу солей N-(3-метил-7-β- метоксиетилксантиніл-8-)аміноетанової кислоти, що виявляють діуретичну й аналгетичну дії. Будову синтезованих сполук підтверджено даними ІЧ- та ПМР- спектроскопії. Разработаны простые лабораторные методы синтеза солей N-(3-метил-7-β-метоксиэтилксантинил-8-)аминэтановой кислоты, которые проявляют диуретическое и анальгетическое действие. Строение синтезированных соединений подтверждено данными ИК- и ПМР-спектроскопии. Simple laboratory methods for the synthesis of N-(3-methyl-7-β-methoxyethylxanthinyl-8-) aminoethane acid salts were elaborated, which identifi ed as diuretic and analgetic actions. The structure of synthesized substances was proved by data of IR- and NMRspectroscopy.
Keywords: ксантин; синтез; ПМР-спкектроскопия; элементный анализ; биологическая активность; xanthine; synthesis; NMR-spectroscopy; elemental analysis; biological activity