Дослідження кількісного вмісту пігментів в траві рижію посівного (Camelina Sativa (L.) Crantz) - Цикало, Тетяна Олександрівна; Тржецинський, Сергій Дмитрович (ТДМУ: Укрмедкнига, 2018)
Вступ. На сьогоднішній день дані про хімічний склад представників роду рижій, а саме рижію посівного, є недостатніми. Відомо, що рижій посівний застосовується в народній медицині, тому може представляти науковий інтерес. На ряду з тим в літературі описано що рослинні пігменти, такі як хлорофіли та каротиноїди, мають певний спектр фармакологічної активності – притимікробну, протизапальну, репаративну, антиоксидантну, тонізуючу.
Keywords: тези