Вплив похідного тіохіназоліну NC-224 на морфофункціональні характеристики нейронів сенсомоторної зони кори головного мозку у щурів з необоротною білатеральною оклюзією загальних сонних артерій - Моргунцова, Світлана Андріївна; Бєленічев, Ігор Федорович; Абрамов, Андрій Володимирович; Morguntsova, S. A.; Belenichev, I. F.; Abramov, A. V. (My University, 2009)
Ішемічний інсульт характеризується деякими особливостями, серед яких описуються не тільки первинні, а і вторинні ушкодження, що залежать від дислокації мозкових структур. Порушується загальна морфофункціональна цілісність нервової тканини. Існуючий ряд фармакологічних препаратів нейропротекторного профілю не задовольняє існуючі потреби у лікуванні ішемічних інсультів. Визначали щільність нейронів, гліальних клітин, апоптичних і деструктивних нейронів, площу тіл нейронів, концентрацію РНК у нейронах. Ischemic stroke is characterized by a range of peculiarities to which belong not only primary but also secondary injuries that depend on the dislocation of cerebral structures. General morphological functional integrity of neural tissue is distorted. Existing range of pharmaceutical preparations of neuroprotective profile does not satisfy current needs in treatment of ischemic strokes. Density of neurons, glia cells, apoptotic and destructive neurons, square of neurocytons, apoptotic and destructive changed neurons, concentration of RNA in neurons have been defined.
Influence of derivative thiochinazoline nc-224 on the morphological functional characteristics of neurons of cerebral cortex sensomotor area in rats with irreversible bilateral occlusion of common carotid arteries
Keywords: ішемічний інсульт; нейропротектор; нейрон; деструктивні зміни; Ischemic stroke; neuroprotector; neuron; destructive changes