Иммунный статус у больных угревой болезнью, сочетанной с малассезиозом кожи - Корецкая, Е. Ю.; Корецька, О. Ю.; Koretskaya, E. Yu. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
При изучении иммунного статуса у 120 больных угревой болезнью определили угнетение функции фагоцитов, снижение показателей НСТ-теста, депрессию Т-клеточного звена иммунитета, увеличение СD22+, снижение коэффициента СD4+⁄СD8+, увеличение иммуноглобулинов М и G, продукции интерлейкинов-10 и -12, главным образом, у пациентов с сопутствующим малассезиозом кожи, которые зависят от тяжести течения угревой болезни. Під час вивчення імунного статусу у 120 хворих на вугрову хворобу встановили пригнічення функції фагоцитів, зниження показників НСТ-тесту, депресію Т-клітинної ланки імунітету, збільшення СD22+, зниження коефіцієнта СD4+⁄СD8+, збільшення імуноглобулінів М і G, продукції інтерлейкінів-10 і -12, головним чином, у пацієнтів із супутнім маласезіозом шкіри, які залежать від тяжкості перебігу вугрової хвороби. In the study of immune status of 120 patients with acne inhibition of the phagocytes’ function, the decrease of NBT-test indicators, the depression of T-cell-mediated immunity, increased CD22+, decreased CD4+/CD8+ ratio, an increase of immunoglobulin M and G, production of interleukin-10 and -12 were found mainly in patients with concomitant skin malasseziosis and depend on the severity of acne.
Імунний статус у хворих на вугрову хворобу, що поєднана з маласезіозом шкіри
Immune status of patients with acne and concomitant skin malasseziosis
Keywords: иммунитет; клетка; фагоцит; иммуноглобулин; интерлейкин; угревая болезнь; малассезиоз; лимфоцит; імунітет; клітина; фагоцит; імуноглобулін; інтерлейкін; вугрова хвороба; маласезіоз; лімфоцит; іmmunity; cell; phagocyte; immunoglobulin; interleukin; acne; malasseziosis; lymphocyte