Обгрунтування використання тимчасових дентальних імплантатів в якості скелетної опори під час ортодонтичного лікування пацієнтів із вторинними деформаціями зубних рядів - Мірчук, Б. М.; Максимов, Ян Вікторович; Mirchuk, B. M.; Maksymov, Y. V. (Х. : ФОП Бровін О. В., 2019)
Аналіз наукових публікації свідчить, що загальна успішність використання мініімплантатів в якості додаткової скелетної опори під час ортодонтичного лікування зубощелепних аномалій і деформацій коливається від 70,0% до 87.0%, а найбільша кількість втрат мінігвинтів (90%) відбувалася протягом перших чотирьох місяців їх використання. У випадку використання дентального імплантата лише для ортодонтичного лікування краще застосовувати одноетапну методику. Тоді імплантат можна навантажувати зразу після його встановлення, зменшуються інвазивні втручання і не враховуються естетичні вимоги [1-5]. Мета роботи - провести дослідження витривалості кістки під дією горизонтального і вертикального навантаження при використанні тимчасових дентальних імплантатів в якості додаткової скелетної опори при ортодонтичному лікуванні вторинних деформацій зумовлених дефектами зубних рядів. Analysis of scientific publications shows that the overall success of the use of mini-implants as an additional skeletal support during orthodontic treatment of dental anomalies and deformities ranges from 70.0% to 87.0%, and the largest number of losses of minigint (90%) occurred during the first four months of their use. When using a dental implant for orthodontic treatment alone, it is preferable to use a one-step technique. Then the implant can be loaded immediately after its installation, invasive interventions are reduced and aesthetic requirements are not taken into account [1-5]. The objective of the work is to study the endurance of the bone under the action of horizontal and vertical loading using temporary dental implants as an additional skeletal support in the orthodontic treatment of secondary deformities caused by defects in the dental rows.
The justification for the use of temporary dental implants as a skeletal support during ortodontic treatment of patients with secondary deformations of dental rows
Keywords: ортодонтичний мініімплантат; дентальний тимчасовий імплантат; вторинні деформації зубних рядів; orthodontic mini-implant; dental temporary implant; secondary deformations of the dentition