Філософія психосоматики: взаємодія між психікою та фізіологією в контексті медицини - Діденко, Е. В. (My University, 2024)
Психосоматика бере свій початок від грецьких слів "psyche" (душа) і "soma" (тіло), що свідчить про необхідність розглядати людину як цілісну систему. Основна ідея полягає в тому, що психічний стан і фізичне здоров'я взаємопов'язані та можуть взаємно впливати одне на одного.