Система психотерапии семейной дезадаптации у мужчин и женщин с расстройствами личности - Курило, В. А.; Данилевская, Н. В.; Курило, Віталій Олексійович; Данілевська, Наталя Володимирівна; Kurilo, V. A.; Danilevska, N. V. (Полтава : [б. в.], 2012)
Разработана и клинически опробована система психотерапии и профилактики семейной дезадаптации у пациентов с расстройствами личности. Разработанная система состоит из шести этапов в рамках которых применялись индивидуальные методы психотерапии, семейная психотерапия, групповая психотерапия, в том числе психоаналитически ориентированная психотерапия, гипнотерапия, когнитивно-бихевиоральная терапия, личностно-ориентированная, реконструктивная, самовнушение и др. В результате проведенного исследования доказана эффективность разработанной системы психотерапии и вторичной профилактики. Розроблена і клінічно випробувана система психотерапії і профілактики сімейної дезадаптації у пацієнтів з розладами особистості. Розроблена система складається з шести етапів у рамках яких застосовувалися індивідуальні методи психотерапії, сімейна психотерапія, групова психотерапія, у тому числі психоаналітично орієнтована психотерапія, гіпнотерапія, когнітивно-біхевіоральна терапія, особово- орієнтована, реконструктивна, самонавіяння та ін. В результаті проведеного дослідження доведена ефективність розробленої системи психотерапії і вторинної профілактики. Developed and clinically tested system of psychotherapy, and family maladjustment prevention for patients with personality disorders. The developed system consists of six stages in which the individual applied methods of psychotherapy, family psychotherapy, group psychotherapy, including psychoanalytically oriented psychotherapy, hypnotherapy, cognitive-behavioral therapy, personalityoriented, reconstructive, self-hypnosis, etc. The study proved the effectiveness of the developed system of psychotherapy and secondary prevention.
Система психотерапії сімейної дезадаптації у чоловіків і жінок з розладами особи
System of psychotherapy to family maladjustment for men and women with personality disorders
Keywords: психотерапия; семейная дезадаптация; семейная дисфункция; психотерапія; сімейна дезадаптація; сімейна дисфункція; psychotherapy; family disadaptation; family dysfunction