Особливості клінічних проявів функціональної диспепсії та хронічного гастриту з урахуванням психологічного стану і статі хворих - Сергієнко, О. І.; Безсонова, О. В. (Запорізький державний медичний університет, 2011)
Наведено результати вивчення клінічних проявів у хворих на функціональну диспепсію та хронічний гастрит з урахуванням психологічного стану та статі хворих. У хворих на функціональну диспепсію визначено вищий рівень особистісної та ситуаційної тривожності у порівнянні з хворими на хронічний гастрит. Представлены результаты изучения клинических проявлений у больных функциональной диспепсией и хроническим гастритом с учетом психологического состояния и пола больных. У больных функциональной диспепсией выявлен более высокий уровень личностной и ситуационной тревожности в сравнении с больными с хроническим гастритом. In the article the results of investigation of clinical manifestations in patients with functional dyspepsia and chronic gastritis depending on gender and psychological state are given. It has been shown higher level of personal and situational anxiety in patients with functional dyspepsia than in patients with chronic gastritis.
Keywords: функціональна диспепсія; хронічний гастрит; психологічний стан; функциональная диспепсия; хронический гастрит; психологическое состояние; functional dyspepsia; chronic gastritis; psychological state