Кліщі острова Хортиця - Ель-Назер Дайана Яхья (Запорізький державний медичний університет, 2018)
Вступ: Острів Хортиця має сприятливі умови для існування кліщів , бо тут стикаються різноманітні природні зони. Будучи паразитами тварин і людини, обумовлюють передачу збудників хвороб, а іноді і зберігають у своєму тілі цих збудників протягом всього і життя навіть передають потомству. Саме вони служать основним об'єктом вивчення в системі медико-біологічних наук. Мета: Виявити ступінь розповсюдження кліщів на острові Хортиця, період їх найбільшої чисельності та максимальної активності,видовий склад та домінантні види.
Keywords: тези доповідей