Эндогенная каннабиноидная система: роль в развитии эндокринной патологии - Каджарян, В. Г.; Соловьюк, А. О.; Бидзиля, П. П.; Солов'юк, Олександр Олегович; Бідзіля, Петро Петрович; Kadzharyan, V. G.; Solovyuk, A. O.; Bidzilya, P. P.; Каджарян, Віталій Георгійович (ЗДМУ, 2013)
Приведена историческая справка о медицинском применении конопли, а также описаны представления об эндоканнабиноидной системе, ее роли в развитии эндокринной патологии. Показано применение фармакологических препаратов, модулирующих активность эндоканнабиноидной системы с позиций доказательной медицины. Наведено історичну довідку про медичне застосування конопель, а також описано уявлення про ендоканабіноїдну систему, її роль у розвитку ендокринної патології. Показано вживання фармакологічних препаратів, що модулюють активність ендоканабіноїдної системи з позицій доказової медицини. Historical background about medical application of cannabis was presented, and conception about endocannabinoid system and its role in endocrine pathology was described in review. Usage of pharmacological drugs that modulate activity of endocannabinoid system in accordance with evidence medicine positions were shown.
Ендогенна канабіноїдна система: роль у розвитку ендокринної патології
Endogenous cannabinoid system: role in the development of endocrine disorders
Keywords: каннабис; эндоканнабиноидная система; эндокринная патология; римонабант; канабіс; ендоканабіноїдна система; ендокринна патологія; рімонабант; cannabis; endocannabinoid system; endocrine pathology; rimonabant