Спеціальна неврологія. Модуль 2 - Козьолкін, Олександр Анатолійович; Візір, Ірина Володимирівна; Сікорська, Марина Володимирівна; Лапонов, Олександр Віталійович (Запорізький державний медичний університет, 2020)
Данний навчально-методичний посібник призначений для студентів-магістрів, що вивчають дисципліну «Нервові хвороби». У клінічній медицині з захворюваннями нервової системи зустрічаються фахівці різних спеціальностей: неврологи, кардіологи, сімейні лікарі, оскількі перші прояви притаманні різним захворюванням. В багаточисельних підручниках, керівництвах представлена інформація про клініку і діагностику неврологічних захворювань, але, в той же час, надзвичайно важливим в постановці клінічного діагнозу є кваліфіковано описаний огляд хворого, вміння виділити основні симптоми і синдроми ураження нервової системи, на підставі чого призначити адекватне обстеження та лікування. В посібнику представлені найбільш поширені захворювання нервової системи. Кожна методична розробка складена згідно робочої програми; містить обгрунтування актуальності теми, питання для співбесіди з викладачем, приклади рішення тестових завдань та ситуаційних задач; надані сучасні і актуальні літературні джерела. В розділі лікування нервових хвороб є посилання на діючі уніфіковані протоколи надання медичної допомоги. Таким чином, даний навчально-методичний посібник буде сприяти підвищенню якості навчання магістрів. Покращенню у майбутньому, діагностики і лікуванню хворих з ураженням нервової системи.