Окислювальний статус у хворих на рецидиви туберкульозу легень при збереженні чутливості до лікарських препаратів і при мультирезистентному туберкульозі - Костіна, Т. В. (Чернівці, 2017)
Актуальність. В наш час понад 40 % хворих на рецидивуючий туберкульозу мають стійкість до лікарських препаратів. Це зумовлює збільшення термінів лікування та погіршення переносимості протитуберкульозної хіміотерапії. На перебіг туберкульозу впливають також і біохімічні зрушення в організмі, зокрема зміни в окислювальному статусі. Мета роботи. Встановити особливості окислювального статусу у хворих на рецидиви туберкульозу легень при збереженні чутливості до лікарських препаратів і при мультирезистентному туберкульозі.