Напрями удосконалення термінологічних підходів до визначення «фармацевтична сфера» у контексті юридичної відповідальності учасників правовідносин, що виникають під час обігу лікарських засобів - Книш, Євгеній Григорович; Алексєєв, Олександр Германович; Кныш, Е. Г.; Алексеев, А. Г.; Knysh, E. G.; Alekseev, O. G. (Запорізький державний медичний університет, 2013)
Розглянули питання, пов’язані із з’ясуванням змісту, і проаналізували погляди різних авторів на визначення понять «фармацевтична галузь» і «фармацевтична сфера» з метою чіткого виділення меж цієї сукупності специфічних відносин і для ефективнішого застосування інституту адміністративної відповідальності за порушення фармацевтичного законодавства. Рассмотрели вопросы, связанные с выяснением смысла, и проанализировали точки зрения разных авторов относительно определения понятий «фармацевтическая отрасль» и «фармацевтическая сфера» для более четкого выделения границ этой совокупности специфических отношений и для более эффективного применения института административной ответственности за нарушения фармацевтического законодательства. The questions connected with fi nding-out of sense, and also the analysis of the points of view of different authors concerning defi nitions «pharmaceutical sphere» and «pharmaceutical branch», more accurate allocation of borders of this set of specific relations for more effective application of institute of administrative responsibility for infringements of the pharmaceutical legislation are considered.
Направления усовершенствования терминологических подходов к определению «фармацевтическая сфера» в контексте юридической ответственности участников правоотношений, которые возникают во время оборота лекарственных средств
The directions of improvement of terminological approaches to defi nition «the pharmaceutical sphere» in a context of legal responsibility of participants of legal relationship who arise during a turn of medicines
Keywords: відповідальність у фармацевтичній сфері; фармацевтичне законодавство; фармацевтична галузь; ответственность в фармацевтической сфере; фармацевтическое законодательство; фармацевтическая отрасль; responsibility pharmaceutical sphere; pharmaceutical legislation pharmaceutical branch