Адипозопатія як тригерний патогенетичний механізм ендокринної і кардіометаболічної патології - Ганчева, Ольга Вікторівна; Грекова, Тетяна Анатоліївна; Мельнікова, Ольга Валеріївна; Каджарян, Єлизавета Віталіївна; Ісаченко, Марія Ігорівна (My University, 2024)
Мета. Надати стислий огляд наукової літератури щодо оновленої інформації про патогенетичні механізми ендокринопатій і кардіометаболічних розладів як адипозопатичних наслідків ожиріння через порушення біометаболічних реакцій.
Keywords: метаболізм; жирова тканина; ендокринопатія; цукровий діабет; ожиріння