Дослідження особливостей серцево-судинного ремоделювання та зміни маркерів метаболізму кісткової тканини у жінок з ішемічною хворобою серця, асоційованою з постменопаузальним остеопорозом - Михайловська, Наталія Сергіївна; Стецюк, Ірина Олегівна; Зеленіна, О. О.; Нікітюк, О. В. (Харьков: Технологический Центр, 2016)
Досліджено стан серцево-судинного ремоделювання та зміни маркерів метаболізму кісткової тканини у жінок з ішемічною хворобою серця та остеопенічним синдромом. Встановлено зростання рівня кісткових біомаркерів та їх взаємозв’язок з параметрами кардіо-васкулярного ремоделювання, збільшення товщини комплексу інтима-медія сонних артерій, більш частий розвиток діастолічної дисфункції лівого шлуночка, кальцинозу клапанів серця і великих судин.
Keywords: ішемічна хвороба серця; постменопаузальний остеопороз; остеопротегерин; остеокальцин; гомоцистеїн; взаємозв’язок